• سوغات

    سوغات و ره آورد سفر به شهرستان خلیل آباد « دیار تاکستان های سرسبز »

    محصولات کشاورزی و باغی
    شهرستان خلیل آباد با توجه به تنوع آب و هوايي زمينه خوبي را جهت كشت محصولاتي نظير انگور، زعفران، پسته، انار، گندم، جو پنبه، كلزا، زيره آبي و ديم و محصولات جاليزي فراهم نموده است. خلیل آباد که به دیار تاکستان های سرسبز معروف است یکی از قطب های مهم تولید انگور در کشور می باشد که  سطح زیر کشت تاکستان های انگور بالغ بر 6000 هکتار با میانگین تولید 25 تن در هکتار که سالیانه حدود 150 هزار تن انگور تولید می شود می باشد، در حالیکه میانگین تولید انگور در کشور 12 تن می باشد. انگور تولید شده 70 % تبد یل به کشمش و مابقی صرف تازه خوری به سایر استان ها صادر می گردد.
    مهم ترین و اصلی ترین سوغات سفر به خلیل آباد خشکبار علی الخصوص کشمش سبز قلمی این شهرستان می باشد که سالانه این محصول به سراسر کشور صادر می گردد. مهم ترین ارقام پیکامی و عسکری با بیش از 95 درصد سطح زیر کشت باغات انگور مربوط به این دو رقم می باشد، که جهت تولید کشمش سبز قلمی و تازه خوری مصرف می شود و سایر ارقام شامل: لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، دیوانه، سفید اری، ترکمنستانی، سبزه مال، بیچ، شاهانی، سرقی، و غیره که جهت تازه خوری و تهیه مویز، طیفی، سرکه، شیره انگور، غوره شورو آبغوره استفاده می شود.
     

    « انواع انگور »

    • رقم عسکری
    • تراکم هسته ها متوسط و تقریباً بیضی شکل، حبه ها آبدار با رنگ پوست سبز مایل به زرد، پوست حبه ها نازک و گوشت لطیف و پر آبی دارد. متوسط رس و قابلیت حمل و نقل و انبارداری بعلت پوست نازک آن خیلی پایین است.
       

     
    • رقم عسکری بی دانه قرمز 
    • حبه ها بیدانه، یکی از بهترین انگورهای مجلسی بشمار می آید. رنگ حبه ها قرمز و تراکم متوسط  حبه ها گرد و ضخامت پوست آن متوسط، به مصرف تازه خوری می رسد. 
     
     
     
    • رقم عسکری بیدانه سفید
    • طول خوشه بلند، حبه ها متراکم، حبه ها بدون دانه و گرد بوده ، ضخامت پوست آن متوسط، به مصرف تازه خوری و تهیه کشمش بیدانه می رسد.

      
     
    • رقم بیچ
      تراکم حبه ها کم، حبه ها آبدار با رنگ پوست قرمز مایل به بنفش، رنگ گوشت پررنگ، متوسط رس، عمدتاً مصرف تازه خوری و تهیه شیره انگور دارد.


     
    • رقم دیوانه
    • تراکم حبه ها متوسط، رنگ پوست حبه سبز مایل به زرد و رنگ گوشت کمرنگ، دانه دار، دیر رس، عمدتاً به مصرف تازه خوری و تهیه شیره انگور می رسد.


     
    • رقم لعل
    • یکی از بهترین رقم های تازه خوری و مجلسی بوده، خوشه متراکم و مخروطی می باشد، پوست حبه ها نازک، حبه ها آبدار، رنگ پوست سبز مایل به زرد، گوشت حبه ها کمرنگ، متوسط رس و در تهیه طیفی مصرف می شود.


     
    • رقم مسکه
      تراکم حبه ها متوسط، حبه ها آبدار، رنگ پوست حبه سبز مایل به زرد، رنگ گوشت کمرنگ، دیر رس، دانه دار، مصرف تازه خوری و تهیه شیره انگور دارد.



     
    • رقم پیکامی (پیکانی)
    • حبه ها کشیده و بدون هسته و رنگ سبز مایل به زرد، طول خوشه ها نسبتاً بلند، دیر رس، بخاطر لطافت و نازکی پوست قابلیت حمل و نقل و انبارداری خیلی پایینی دارد. نیاز آبی آن از بقیه ارقام بیشتر است. تراکم حبه ها متوسط و جهت تازه خوری و تهیه کشمش استفاده می شود که کشمش سبز قلمی خلیل آباد از همین رقم تهیه می شود.


     
    • رقم پیش رس سفید 
    • تراکم حبه ها زیاد، حبه ها آبدار، رنگ پوست حبه سبز مایل به زرد، زودرس، عمدتاً به مصرف تازه خوری می رسد.


     
    • رقم رزقی 
    • ان رقم بیشتر جهت تازه خوری، کشمش و طیفی استفاده می شود، دیر رس، تراکم حبه ها متوسط، حبه گرد تا بیضی متوسط و دانه دار، رنگ پوست حبه ها سبز مایل به زرد و همچنین جهت تهیه شیره انگور استفاده می گردد.




    • رقم ریش بابا
    • شکل خوشه مخروطی بوده حبه ها بیضی شکل کشیده، تراکم حبه ها کم، حبه ها آبدار، رنگ پوست حبه ها سبز مایل به زرد و رنگ گوشت کمرنگ، متوسط رس، دانه دار و عمدتاً به مصرف تازه خوری و تهیه کشمش می رسد.

     
    • رقم سبزمال 
    • حبه ها آبدار با رنگ پوست سبز مایل به زرد، رنگ گوشت کمرنگ، دانه دار، دیررس، عمدتاً به مصرف تازه خوری، تهیه طیفی و مویز می رسد.

     
    • رقم صاحبی 
    • اندازه خوشه ها متوسط تا بزرگ و به شکل مخروطی می باشد. حبه ها به رنگ قرمز و شکل بیضی دارد. پوست حبه ها ضخیم و گوشت میوه سفت و مرغوب می باشد دارای دانه درشت و رنگ پوست حبه قرمز و گوشت کمرنگ می باشد. متوسط رس و جهت تازه خوری مصرف می شود.

     

    • رقم سفیداری (سپیداری)
    • تراکم حبه ها متوسط، حبه ها آبدار با رنگ پوست سبز مایل به زرد و رنگ گوشت آن کمرنگ، دانه دار، دیررس، عمدتاً جهت تهیه شیره انگور و تازه خوری استفاده می شود.

     

    • رقم سیاه سرقی
    • حبه ها آبدار، رنگ پوست حبه قرمز مایل به بنفش، رنگ گوشت متوسط، زودرس، جهت تهبه شیره انگور و تازه خوری مصرف می شود.

     
    • رقم سوزک (سبزک) 
    • تراکم حبه ها متوسط، حبه ها آبدار، رنگ پوست حبه ها سبز، دیررس، عمدتاً مصرف تازه خوری و تهیه شیره انگور دارد.


    • رقم سفید سرقی
    • حبه ها آبدار بوده و رنگ پوست آن سبز مایل به زرد و رنگ گوشت آن کمرنگ است. خیلی دیررس، جهت تازه خوری و تهیه شیره انگر کاربرد دارد.

     
    • رقم ترشیز
    • حبه ها تراکم متوسط، زودرس، رنگ پوست حبه ها بنفش و رنگ گوشت آن کمرنگ، پوست ضخیم و دارای قابلیت انبارداری خیلی بالا، مصرف تازه خوری داشته و در تهیه کمپوت، کشمش  استفاده می شود.

     
     
    • رقم یاقوتی (روچه سیاه) 
    • تراکم حبه ها زیاد، حبه ها آبدار، رنگ پوست قرمز مایل به بنفش، رنگ گوشت خیلی پررنگ، خیلی زودرس، مصرف تازه خوری دارد.

     
     

تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق