• معرفی خلیل آباد

    موقعیت جغرافیایی

          شهرستان خلیل آباد در فاصله 240 کیلومتری جنوب غربی مشهد با مساحتی بالغ بر 87/1135 کیلومترمربع از نظر موقعیت در طول جغرافیایی ۵۸ درجه و ۱۷ دقیقه طولی شرقی از نصف النهار مبدأ و ۳۵ درجه و ۱۵ دقیقه عرضی شمالی از خط استوا و ارتفاع ۹۷۵ متری از سطح دریا واقع گردیده‌ است. این شهرستان از شمال به کوه سرخ و از جنوب به بجستان، از شرق به کاشمر و از غرب به بردسکن منتهی می‌شود. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری خلیل آباد دارای دو بخش مرکزی و ششطراز و 4 دهستان (رستاق، حومه، ششطراز و کویر) است.
     
        
     

    پیشینه تاریخی خلیل آباد:

         حدود ۲۵۰ سال قبل خلیل خان فرزند جلیل بیگ از خاندان عرب میش‌مست قلعه‌ای بزرگ و زیبا به نام خودش بنا نهاد که بعدها خلیل آباد نام گرفت اما در حقیقت نام این سرزمین، خارزنج است که در کتب تاریخی و معتبر از آن و بسیار نام برده شده‌ است. شهر خارزنج در ناحیه شمالی شهر خلیل آباد فعلی واقع شده بود که در اثر زمین‌لرزه تخریب و ساکنانش در دشت‌های جنوبی پراکنده و اقدام به ساخت آبادی‌های متعدد نمودند، سرانجام بدلیل وجود ناامنی‌های حاصل از حمله افاغنه و ترکمن‌ها اقدام به ساخت قلعه معروف خلیل آباد نمودند و خلیل آباد مرکزیت یافت و بدین ترتیب مردم با این منطقه انس گرفته و هر روز بر جمعیت آن افزوده که در نهایت در سال ۱۳۴۳ به شهر و با پیگیری‌های مردمی و همت مسئولین وقت در سال ۱۳۸۲ به شهرستان ارتقاء یافته‌ است. براساس کتب تاریخی، پیشینه شهرستان به دوران زرتشت برمی‌گردد، به طوری که آثار و ابنیه زرتشتیان در اطراف شهرستان به چشم می‌خورد. اما رونق علمی و فرهنگی آن به قرون سوم و چهارم هجری که به نام خارزنج معروف بوده باز می‌گردد .به‌عنوان نمونه در جلد ششم لغتنامه دهخدا از خارزنج به‌عنوان شهری آباد و خاستگاه اهل علم وادب یاد شده ‌است .از معروف ترین علما و بزرگان خارزنج می‌توان به احمد بن محمد خارزنجی صاحب کتاب تكلمه در لغت و يوسف بن حسن خارزنجي از فضلاي زمان خود اشاره كرد از دیگر شخصیت‌های تاریخی این شهرستان عمیدالملک کندری وزیر دربار سلجوقیان (طغرل) كه از شخصيت‌هاي مهم و سرنوشت ساز در تاريخ  کشورمان به شمار می‌رود.

    وسعت: 1135/87  كيلومتر
    جمعيت: 51701 ( مرد: 26251 زن:  25450)
    جمعيت روستايي: 32490 
    جمعيت شهري: 19211


        شغل بیشتر مردم خلیل آباد کشاورزی است و محصول عمده در این شهرستان انگور می‌باشد، بیشتر مردم خلیل آباد محصول انگور خود را در جاهای مخصوصی که «کشمش خانه» نامیده می‌شود و باروش‌های سنتی به کشمش تبدیل می‌کنند و می‌فروشند. در سال‌های اخیر کشت زعفران در منطقه خلیل آباد گسترش پیدا کرده‌است. همچنین مردم با تشویق دولت به کشت درخت پسته روی آورده‌اند.



     

ارتباط با ما
سایر شهرستان ها
ورود به پنل
خلیل آباد- خیابان امام خمینی(ره)- امام خمینی(ره) 8- کوچه شهید اکبرنژاد
05157724899 
05157727166
khalilabadmiras@yahoo.com
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق