عمیدالملک کندری:
درباره این شخصیت در متون و منابع کهن آمده است: پس از روی کارآمدن طغرل بیک سلجوقی به سال 439هـ.ق عمیدالملک به وزارت وی منصوب گردید و با تأثیر در پیروزی ها و موفقیت های این حکمران موقعیت و شهرت خاصی را کسب نمود. گویند وی در زمان وزارت خویش از هیچ خدمتی به زبان و ادب پارسی فروگذار نکرد و فرمان داد ديوان ها و دفاتر دولتي و مكاتبات رسمي را به زبان فارسي بنويسند و همچنين تركان سلجوقي را به آموختن فارسي تشويق نمود عميدالملك عالمی فاضل و فصیح و شاعر بود به نحوی که شاعران نامداری نظیر فخرالدين اسعد گرگانی و ابوالحسن باخزری در مدح او اشعاری سرودهاند. سرانجام عمیدالملک کندری در حالی که چهل سالی از بهار عمرش سپری شده بود در سال 456هـ.ق به دست نااهلان و مخالفان به قتل رسید و در کنار مدفن پدرش ابوصالح منصور، روی در نقاب خاک کشید.
مرحوم شمس کندری و شیخ حسن سیف کندری:
از روحانیون برجسته شهر کندر که در دوران زندگانی خود با برگزاری جلسات وعظ و خطابه و ایراد سخنرانی و ارشاد عامه سهم عمدهای در اشاعه فرهنگ دینی و در راستای اعتلای اسلام و قرآن ایفا نمودهاند.
یوسف بن حسن خارزنجی:
یوسف بن حسن خارزنجی (445قمری) اهل خارزنج بود. وی در نیشابور کلام و اصول فقه را از اصحاب ابوعبدالله حاکم نیشابور آموخت و سپس به درس جوینی رفت و آمد کرد پس از آن از به مرو سفر کرد و در آنجا نزد ابوالمظفر سمعانی و ابومحمد عبدالله بن علی صفار دانش آموخت سپس به نیشابور بازگشت و کتابی در بیست قسم از علوم تألیف کرد. خارزنجی به بغداد نیز رفت و در آنجا از ابواسحاق شیرازی حدیث شنید.
احمد بن محمد خارزنجی:
از علما و بزرگان خارزنج است که صاحب کتاب تکلمه در لغت نیز می باشد.
ذوالفقار عسگریپور (عسگریان)
استاد ذوالفقار عسگری پور معروف به عسگریان دوتار نواز برجسته خراسانی متولد ۱۳۱۱ شهر خلیل آباد است. وی از سن 7سالگي به يادگيري دوتار نزد پدر پرداخت و به واسطه زندگي سيالي که داشت توانست مجموعه ارزشمندي از وسيقي سراسر خراسان (شمال تا جنوب) را بياموزد و اجرا کند که همين ويژگي او را از تمام نوازندگان خراسان متمايز مي کند. او را باید به نوعي دايره المعارف جامع موسيقي خراسان ميانه و كوير خراسان به حساب آورد. چرا که به گفته هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی نواحی ایران" ذوالفقار در خانوادهاي به دنيا آمده كه 9 نسل پيش از او همگي در كار نوازندگي بودهاند و اين خانواده به نوعي حافظه تاريخي موسيقي خراسان ميانه و بخشي از جنوب خراسان محسوب مي شود و ذوالفقار نيز ميراث دار اين حافظه تاريخي بود." او سالها براي اجراي موسيقي به ميان مردم مناطق كردنشين خراسان، تركهاي خراسان، فارسهاي خراسان و كرمانجها رفته و سعي كرده تا موسيقي متناسب با فرهنگ اين قوميت ها را اجرا كند؛ از اين رو عسگریان را به عنوان حافظه تاريخي موسيقي اين اقوام نيز مي توان به حساب آورد؛ چرا كه از آنها بسيار وام گرفته است.
عسگريان اولين كسي است كه براي همپايگي با موسيقيهايي كه از رسانه هاي مختلف پخش مي شد به ساز دوتارش پردههايي را اضافه كرد و در نهايت پردههای دوتار خراساني را كه بين 7تا9پرده داشت به 19پرده رساند. بعدها عثمان خوافی نیز چنین کاری را صورت داد اما فضل تقدم این کار با عسگریان است. او به دلیل آشنایی با سازسازي به جزئيات صدايي و ساختاري دوتار خراسان اشراف كامل دارد و در کنار آن در نوازندگی نیز تکنیکهای خاصی را ابداع کرده است که از خلاقیت و توان بداهه نوازی او در ساز دو تار خبر می داد. عسگری پور بعد از انقلاب پايش به جشنوارهها نيز باز شد و ابتدا در جشنواره آهنگها و سرودهاي انقلابي كه سالهای میانی دهه 60 نخستین دورههای آن برگزار شد شرکت کرد. بعدها این جشنواره به جشنواره موسيقي فجر معروف شد و او در عمده این جشنواره ها حاضر و به اجرای برنامه پرداخت .استيفن بلوم پژوهشگر آمریکایی معروف موسيقي اقوام نيز در پژوهشهايي كه در حوزه موسيقي كوليهاي خراسان انجام داد پايه تحقيقاتش را بر دانستههاي ذوالفقار عسگريان استوار كرد كه اين نشان از جايگاه ويژه او به عنوان مرجع مطمئن این گونه موسیقایی خبر می دهد مجموعهای از نواختههای عسگری پور در قالب آلبوم هایی که از سوی انجمن موسیقی ایران منتشر شده است در دهه هفتاد در اختیار علاقهمندان قرار گرفت. علاوه بر آن ذوالفقار برنامههاي بسياري را نيز براي شناساندن موسيقي ايران در كشورهاي ديگر به روي صحنه برد.
کسب ديپلم افتخار سومين، چهارمين، پنجمين و هفتمين جشنواره موسيقي فجر و اجرای برنامه در کشورهاي ايتاليا، فرانسه، سوییس، هلند، بلژيک و... از جمله حرکت های موثر او به شمار می رفت. او شامگاه یکشنبه 16 آذر ماه و به دلیل بیماری طولانی که داشت دار فانی را وداع گفت.
کربلایی قاسم دانش پژوه
پردهخوان، چاووشیخوان، مداح، منقبتخوان
سال تولد: 1320
محل تولد: شهرستان خلیل آباد، شهر خلیل آباد
شروع پردهخوانی: 6سالگی
استادان: مرشد محمدعلی (پدرش)، حبیب الله چاووشی، عارفی، کربلایی اکبر محمدزاده، حاجی مرشد
نقاش پرده: حسین همدانی و محمد گنجی
سن پرده: 60سال و 40سال
محمدعارفیان (عارف)
پرده خوان، معرکه گیر
سال تولد: 1315
محل تولد: شهرستان خلیل آباد، شهر خلیل آباد
استادان: کربلایی حسین عارفیان (جدش)، محمدعلی صولت، درویش پروانه، کربلایی محمدعلی، کربلایی حسن، حاج صادق
شروع پرده خوانی: 15سالگی
نقاش پرده: علی بهاری
سن پرده: حدود 30سال
منوچهر اقبال (سیاستمدار– وزیر دربار پهلوی)
منوچهر اقبال )متولد ۲۱ مهر ۱۲۸۸ در خلیل آباد کاشمر، متوفی ۱۴ آذر ۱۳۵۶ تهران سیاستمدار، پزشک بیماریهای عفونی، رئیس دانشگاه تهران، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و یک دوره نخست وزیر ایران بود. منوچهر اقبال فرزند «میرزا ابوتراب» ملقب به مقبلالسلطنه از رجال و ملاکین خراسان بود، مادرش دختر «حاج محمد« خان بیگ کلانسر از خوانین مبارز دلاور بوشهر بود که بر اثر درگیریهای آن زمان با انگلیس به کاشمر هجرت نمودند.
دکتر اقبال در جوانی در حزب اراده ملی سیدضیا و حزب دموکرات قوامالسلطنه عضو شد و کار سیاسی خود را در سال ۱۳۲۱ با معاونت وزارت بهداری در کابینه اول قوام آغاز کرد. در شهریور ۱۳۲۳ در کابینه محمد ساعد کفیل وزارت بهداری شد و در دولت دوم قوام به وزارت بهداری و وزارت پست و تلگراف رسید.
علیرضا فتحی (بدلکار– رئیس صنف بدلکاران ایران)
علیرضا فتحی سالها تجربه طراحی بدلکاری را در آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی دارد و کارهای او در سریالهایی همچون «مختارنامه»، «دیوار» و «عملیات 125» و «محمد رسول الله» دیده شده است. اولین فعالیت حرفهای ایشان به عنوان بدلکار در فیلم سربدران در سال 1363 بود که تا سال 1383 به عنوان بدکار ادامه فعالیت داد. از سال 1383 با تشکیل تیم حرفهای خیبر به عنوان طراح بدلکاری تا کنون با طراحی بدلکاری بیش از 80 اثر سینمایی مشغول فعالیت در سینمای ایران می باشند.
اکرم میرمحمدی خلیل آباد (بازیگر سینما و تلویزیون)
اکرم میرمحمدی خلیل آباد زاده سال 1337 می باشد. وی دارای مدرک تحصیلی دیپلم است و کلاسهای آزاد بازیگری را گذرانده است. فعالیتش را از سال ۱۳۶۴ با نمایش خسیس آغاز کرد. از جمله افتخارات وی میتوان به نامزدی دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش دوم زن در هشتمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم مادر اشاره کرد.
علیرضا فغانی (ورزشکار- داور بین المللی فوتبال)
علیرضا فغانی اول فروردین ۱۳۵۷ در خراسان رضوی، شهرستان خلیل آباد، روستای جابوز به دنیا آمد. او که از سال ۲۰۰۸ وارد لیست داوران بینالمللی شد در لیگ برتر فوتبال ایران هم داوری میکند. علیرضا فغانی در خانوادهای فوتبالی و ورزشی بزرگ شده است. پدر او محمد فغانی هم داور فوتبال بوده است. فغانی به عنوان بازیکن در تیم نوجوانان بانک ملی حضور داشته است و سابقهٔ حضور در تیمهای شهاب خودرو، اتکا و نیروی زمینی را دارد. او سابقهٔ بازی در لیگ دسته دوم فوتبال ایران را نیز به عنوان بازیکن دارد، اما در نهایت داوری در فوتبال را به حضور در فوتبال بهعنوان بازیکن ترجیح داد. از برخی قضاوتهای مهم او میتوان به دیدار ردهبندی جام باشگاههای جهان ۲۰۱۳، دیدار رفت فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۴، دیدار فینال جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵، دیدار فینال جام باشگاههای جهان ۲۰۱۵ و دیدار فینال فوتبال المپیک ۲۰۱۶ ریو نیز اشاره کرد. فغانی در ایران نیز سابقه قضاوت در فینال جام حذفی و شهرآورد تهران را نیز دارد. بازی نهایی مسابقات فوتبال در بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۱۶ ریو بین دو تیم برزیل و آلمان نیز با داوری او انجام گردید. فغانی نیز به عنوان تنها نماینده ایران در جام کنفدراسیونها ۲۰۱۷ می باشد.
راضیه شیرمحمدی (ورزشکار- کماندار ایران)
راضیه شیر محمدی متولد اول اردیبهشت 1356 است. او در مسابقات آسیایی 2010 گوانگجو چین مدال طلا گرفت و در مسابقات پاراالمپیک لندن 2012 به همراه زهرا جوانمرد و زهرا نعمتی مدال برنز تیمی گرفتند.
مجید زحمتکش خلیل آباد (ورزشکار– هیمالیا نورد)
مجید زحمتکش خلیل آباد متولد 1/6/1358 شهر خلیل آباد می باشد. از سال 1376 به فعالیت در رشته کوهنوردی پرداخته و از سال 1381 به صورت حرفهای به فعالیت خود ادامه داد.
صعودهای داخلی: صعود اکثر قله های مرتفع ایران برای ده ها بار همچون:
1- دماوند
2- علم کوه
3- سبلان و...
صعودهای برون مرزی: (رشته کوههای هیمالیا- قلل مرتفع بیش از 7000متر):
1- کورژنفسکایا با ارتفاع 7105متر
2- خانتانگیری به ارتفاع 710متر
3- لنین به ارتفاع 7134متر
4- پوبدا با ارتفاع 7436متر.
وی با فتح یک قله 7هزاری دیگر به عنوان پلنگ برفی لقب خواهد گرفت. هیمالیا نورد خلیل آبادی دارنده مدال آسیایی کوهنوردی، 3 مدال برنز آسیایی و 1 مدال نقره آسیایی می باشد. ایشان دارای مدارک متعددی همچون: کوه پیمایی، سنگ نوردی، یخ و برف پیشترفته، نقشه خوانی، هواشناسی و ... می باشد. اومدت 10سال است که به عنوان عضو تیم منتخب کوهنوردی استان معروف به «کلونی» می باشد و به عنوان مسئول فنی تیم صعودهای برون مرزی کشور مشغول به فعالیت است.