پرده خوانی خلیل آباد
هنر پردهخواني گونهاي پيشرفته از نقالي است كه در آن تصاوير به كمك راوي مي آيد و نوحه و تعزيه خواني براساس پردهاي است كه به ديوار نصب مي كنند و غالباً شمايل مربوط به حوادث عاشورا و ائمه اطهار مي باشد و عمدتاً با الهام از مقتلها به تصوير صحنهها مي پرداختند. پردهخواني در خليل آباد يكي از هنرهاي قديمي است كه ريشه در آداب و سنن مردمان اين منطقه و ارادت خاص ايشان به اهل بيت دارد. حاج محمد عارفيان خليل آباد و كربلايي قاسم دانش پژوه از طلايه داران اين هنر در شهرستان خليل آباد مي باشند.
حیدری حیدر
مراسم آیینی حیدری حیدار قبل از حرکت دسته های عزاداری در چندین نوبت پشت سر هم در اکثر نقاط شهرستان توسط عزاداران حسيني انجام می شود. در میدان وسیعی عزادارن دور علمی (علم نیشابوری) با در دست گرفتن کمربند نفرکناری با دست چپ، حلقهای مدور را تشکیل می دهند. یک نفر میاندار در وسط حلقه با فریاد برآوردن نام «حسن» و عزادارن که دست برکمر دارند با زدن بر سینه خود فریاد برمی آورند «حسین» و در ادامه در اوج مراسم با عنوان نام «علی» و جواب دادن عزاداران عنوان «حیدر» این عمل تکرار می شود. و در آخر مراسم چاووشی خوانی می شود.
دسته بنی اسد
مراسم آیینی دسته بنی اسد مراسم آیینی، مذهبی و نمادین جمع آوری و دفن شهدای کربلا در شهرستان خلیل آباد است که همه ساله طبق سنتی دیرینه، روز دوازدهم محرم توسط اکثر هیاتهای مذهبی این شهرستان باشکوهی خاص انجام می شود. در روز 12 محرم دسته بنی اسد همگی از جلوی هیاتهای مربوطه با پوشیدن لباس عربی (شبیه قوم بنی اسد) و با در دست گرفتن وسایل کفن و دفن شامل (بیل، کلنگ، کوزه، تابوت و...) به حرکت در آمده بطوری که (دسته نمادین قوم بنی اسد) مردان در جلو و زنان عزادار در پشت سر آنان به سوی قبرستان روستا و شهر با خواندن نوحه هاو مداحی های مربوط به دسته بنی اسد آن واقعه مهم تاریخی را همه ساله تکرار می نمایند.
شبیه خوانی کندر
مراسم شبیه خوانی کندر نوعی نمایش مذهبی و سنتی ایرانی-شیعی و بیشتر درباره شهادت حسین بن علی(ع) و مصائب اهل بیت است. در کندر نیز همانند بسیاری دیگر از نقاط کشور از گذشته های دور که حداقل به 200 سال قبل برمی گردد، نسل به نسل در حال اجرا است. شبیه خوانی نمایش بعض مصائب اهل بیت علیهم السلام است.